Skip til indhold

Follow us!

Hurtig levering 1-2 hverdages - (PostNord - GLS - Bring)

kundeservice

Hvad er håndklæder

Hvad er håndklæder

Et håndklæde er et stykke tykt absorberende stof eller papir, der bruges til at tørre en selv eller andre ting med. Et håndklæde er typisk lavet af bomuld, eller andet lignende kunstigt fabrikeret materiale. Håndklæder fås i flere varianter, alt fra mindre håndklæder til hænderne, vaskeklude og store badehåndklæder.

Et håndklæde kan anvendes og benyttes i flere forskellige sammenhænge. Den klassiske brug af et håndklæde er til at tørre hænder efter de er vasket, dog bruges håndklæder også til at tørre kroppen af efter bad – i denne sammenhæng benyttes oftest "badehåndklæde", som værende det beskrivende ord.

hvid håndklæder, Et håndklæde er typisk lavet af bomuld

Frotté er en type vævning, der bruges i industriel produktion af tekstiler. Det færdige tekstil bruges særligt til håndklæder, klude, badekåbe og lignende ting der skal kunne absorbere væske, eksempelvis efter et bad eller håndvask. Løkkerne som er centrale i denne væveteknik skabes ved dobbeltvævning. Frotté kan være skåret, det vil sige at løkkerne er klippet op for at få en fløjlslignende struktur. Normalt fremstilles frotté af bomuld.

Bomuldsfrotté er et bomuldstøj med frottéstruktur. Det har stor opsugningsevne og passer godt til badtekstiler.

Stretchfrotté er et elastisk bomuldstøj med frottéstruktur. Det fremstilles normalt af tyndere garn end bomuldsfrotté. Den bruges normalt i lagener. I 1970'erne var tøj i stretchfrotté også populært.

grå Sæthåndklæde

kilder:https://da.wikipedia.org/wiki/H%C3%A5ndkl%C3%A6de

Hurtig levering

1-2 hverdages

30 dages

Returret

MobilePay

Betal nemt med mobilen